Виходь на світло: задекларована праця для розвитку та безпеки

15 серпня 2023

Відбулась робоча зустріч головного державного інспектора з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного МуДС з питань праці Ольги Проданової з керівництвом Болградської філії Одеського центру зайнятості у рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!».

Інформаційна кампанія «Виходь на світло!» спрямована на підвищення обізнаності та підтримку у сфері працевлаштування мета якої полягає в інформуванні роботодавців і працівників про вимоги законодавства щодо належного оформлення трудових відносин, ризиків і наслідків незадекларованої праці, прав та гарантій працівників.

Під час зустрічі обговорили можливості проведення спільних дій та домовились про співпрацю під час проведення компанії.

Допомагаючи суспільству сформувати розуміння важливості оформлення трудових відносин, Держпраці спільно з партнерами надаватиме інформаційну підтримку щодо ознайомлення громадян з вимогами законодавства щодо офіційного оформлення найманої праці, аналізуватиме виявлені порушення та працюватиме на їх упередження. Адже, на сьогодні питання організації трудових відносин в умовах дії режиму воєнного стану є визначальним і вельми актуальним.