Виробничі об’єкти АТ «Укртранснафта» перевірять на стан дотримання вимог промислової безпеки, охорони праці, поводження з вибуховими матеріалами

28 жовтня 2020

29 жовтні 2020 на АТ «Укртранснафта» та його структурних підрозділах і виробничих об’єктах  стартує планова перевірка Держпраці.

Мета заходу – об’єктивно оцінити реальний стан створення безпечних і безаварійних умов праці, визначити ефективність організації заходів  щодо запобігання аварійних ситуацій, надати методичну допомогу для забезпечення ефективної реалізації права працівників на безпечні та здорові умови праці.

Система магістральних нафтопроводів підприємства включає нафтоперекачувальні станції, морський нафтовий термінал «Південний», 19 нафтопроводів, що простягаються по всій території України.

З огляду на територіальну належність об’єктів  підприємства  заходи контролю здійснюватимуть фахівці територіальних органів  Держпраці Миколаївської, Київської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Херсонської, Чернігівської областей.

Під час заходів контролю увага приділятиметься питанням щодо:

забезпечення безпечної експлуатації  та належного технічного стану резервуарних парків, системи електропостачання, захисту від корозії, телемеханіки, технологічного зв’язку, протипожежних та протиерозійних споруд;

організації діяльності з огляду на забезпечення умов щодо безпечного виконання робіт, мінімізації виробничих ризиків, запобігання загроз виникнення  виробничого травматизму та професійних захворювань працівників;

періодичного проведення моніторингу небезпек та шкідливих виробничих факторів, оцінки та аналізу можливих аварійних ситуацій тощо.

Заходи контролю триватимуть продовж 10 робочих днів.