Виступ на радіо: як проходить інформаційна кампанія в Одеській області

15 серпня 2023

Головний державний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного міжрегіонального управлінням Державної служби з питань праці Олена Мялова в ефірі радіо «Кілія-Контакт», яке охоплює Ізмаїльський район м. Кілія та м. Вилкове Одеської області, розповіла, як на півдні Одеської області проходить інформаційна кампанія «Виходь на світло!», як порушують роботодавці трудові відносини та чому важливо декларувати свою працю.

В умовах повномасштабної війни одним з головним чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків важлива як ніколи. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави, тому фахівець і роз’яснила переваги використання задекларованої праці та зосередила увагу на важливості офіційного працевлаштування.

Також Представник Міжрегіонального управління поінформувала про зміни у законодавстві про працю, зокрема, вимоги Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» та роз’яснила щодо особливостей укладення трудових договорів, особливостей переведення та змін істотних умов праці, особливостей розірвання трудового договору з ініціативи працівника та роботодавця, особливостей встановлення та обліку робочого часу та часу відпочинку, роботи в нічний час, оплати праці в умовах воєнного стану.