З працівниками ОСББ «Отрада» провели семінар щодо підготовки до опалювального сезону

10 серпня 2023

Про охорону праці під час експлуатації обладнання підвищеної небезпеки на момент опалювального сезону ми писали неодноразово. Але сьогодні повернемось до цієї теми: працівники Південного міжрегіонального управління Держпраці продовжують відвідувати підприємства та організації регіону, а найчастіше ОСББ, які експлуатують газифіковані котельні. Головна тема бесіди під час зустрічей— безпека експлуатації і технічного обслуговування газового і теплотехнічного обладнання котелень перед опалювальним сезоном.

Разом з працівниками ОСББ «Отрада» інспектор Південного міжрегіонального управління Держпраці Олександр Баландюк розглянув вимоги «Правил безпеки систем газопостачання» і «Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском».
Посадовець зазначив, що дуже важливо перед включенням у роботу опалювальних котлів прочистити та перевірити справність газоходів та систем вентиляції, а також провести технічне обслуговування обладнання. У вбудованих і прибудованих котельнях необхідно перевірити газонепроникність огороджувальних конструкцій приміщень.

Для уникнення аварій та нещасних випадків під час експлуатації газового та теплотехнічного обладнання необхідно перед початком опалювального сезону провести періодичний технічний огляд обладнання під тиском у терміни, визначені експлуатаційними документами виробника. Тому під час семінару з представниками ОСББ посадовець Держпраці нагадав про терміни проведення зовнішнього і внутрішнього оглядів та гідростатичного випробування.

Додатково фахівець Південного міжрегіонального управління повідомив про можливість оперативно отримувати консультації Держпраці з найактуальніших питань в рамках дії сервісу «Інтерактивний інспектор», електронною поштою, на месенджер (Viber, WhatsApp, Telegram) або телефоном.