З працівниками сільськогосподарського підприємства на Одещині розглянули питання організації зернозбиральних робіт

08 вересня 2023

Нещодавно головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Юрій Нирян провів технічні консультації з працівниками СФГ «Родничок».

Під час зустрічі представник Південного міжрегіонального управління Держпраці ознайомив присутніх з вимогами законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час проведення зернозбиральних робіт, ремонту техніки в полі та післязбиральної обробки зерна. Акцентували увагу на організації збиральних робіт, а саме:
– забезпеченні збиральних площ тракторами з плугами, бочками з водою;
-облаштуванні безпечних місць для працівників, місць відпочинку;
-недопущенні знаходження на комбайні інших осіб, крім комбайнера;
-ремонті техніки при працюючому двигуні.
Враховуючи те, що на підприємстві стався нещасний випадок з метою запобігання нещасним випадкам посадовець акцентував увагу присутніх на дотриманні нормативно-правових актів з охорони праці всіма працівниками підприємства при експлуатації автотранспорту. Особливо це стосується робіт на території підприємства під час післязбиральної доробки зерна.

Інспектор Держпраці повідомив присутнім про відповідальність за дотримання нормативно-правових актів з охорони праці, своєчасне проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, розробку інструкцій, строки проведення інструктажів та медичних оглядів. Була акцентована увага на організації допуску до роботи на території підприємства залучених осіб та техніки.
Фахівецт Держпраці розповів про інші нормативно-правові акти з охорони праці стосовно профілактики травматизму, безпеки дорожнього руху, поводження у надзвичайних ситуаціях, надання першої медичної допомоги, недопущення до роботи працівників з ознаками алкогольного сп’яніння, тощо.
Також до працівників було доведено, що у разі потреби та бажання вони можуть звернутися у зручний спосіб до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці. Це може бути особисте звернення, в тому числі телефоном або електронне.