За результатами планової перевірки МКП «Миколаївводоканал» управлінням Держпраці у Миколаївській області встановлено численні порушення вимог охорони праці та промислової безпеки

27 грудня 2017

Недостатність роботи щодо забезпечення належного рівня промислової безпеки та  безпечних, нешкідливих умов праці констатували фахівці управління Держпраці у Миколаївській області під час проведення заходу контролю за дотриманням вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки на   МКП «Миколаївводоканал».

Під час перевірки МКП «Миколаївводоканал»  виявлено, що об’єкти підвищеної небезпеки експлуатуються без наявності дозвільних документів, серед яких резервуари для зберігання масла у кількості 2 шт,  вантажо-підіймальні механізми у кількості 84 одиниці; газовикористовуюче обладнання – 21 одиниця; на експлуатацію лінійних частин та їх елементів систем газопостачання природним газом низького та середнього тиску – 8  об’єктів. Також, зафіксовано відсутність належного нагляду за станом 5 резервуарів із збереження автомобільного бензину, дизельного палива, масел.  Потребує негайного ремонту (в аварійному стані) перекриття стелі в приміщенні пральні.

За результатами перевірки встановлено, що на підприємстві не проводилася повномасштабна ідентифікація потенційно небезпечних об’єктів.

Посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області запропоновано керівнику підприємства змінити позицію у вирішенні питань охорони праці, запровадити комплекс заходів направлених на забезпечення додержання вимог законодавства охорони праці та промислової безпеки.