Заходи посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області сприяли змінам поглядів на охорону праці у ПАТ «Прикордонник»

18 жовтня 2017

Управлінням Держпраці у Миколаївській області  завершено планову перевірку  ПАТ  «Прикордонник» з питань дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони та гігієни праці, промислової безпеки, додержання законодавства про працю, зайнятість та інших НАОП.

За результатами перевірки виявлено 52 порушення. Керівництво підприємства попереджено, що необхідно призупинити роботи та подальшу експлуатацію обладнання по 17 пунктам акту перевірки.

Впродовж заходу посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області проводилася роз’яснювальна робота направлена на застосування ризикоорієнтованого підходу в організації охорони праці на підприємстві.

Основною діяльністю підприємства є вирощування, зберігання сільськогосподарських культур. Серед ризиків, що супроводжують діяльність робітників ПАТ  «Прикордонник», відзначено роботу з пестицидами та агрохімікатами.

Застосуванням пестицидів і агрохімікатів потребує певних знань від працівника так, як їх дія є небезпечною для здоров’я людини і навколишнього природного середовища. Всі працівники, робота яких пов’язана із застосуванням  пестицидів, повинні мати посвідчення на право здійснення робіт з пестицидами і агрохімікатами. Разом з тим, особи, що контактують із пестицидами зобов’язані мати та використовувати  надійні засоби індивідуального захисту відповідно до ступеню небезпечності пестициду, дотримуватися  заходів безпеки при виконанні дій з препаратами відповідно до  вимог інструкцій по їх безпечному застосуванню.

За підсумками заходу посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області відзначено ініціативу  керівництва сільгосппідприємства щодо впровадження змін організаційної складової охорони праці на підприємстві.