Заходи управління Держпраці у Миколаївській області щодо створення сприятливого правого середовища для працевлаштування демобілізованих учасників антитерористичної операції

06 грудня 2017

Доступно і лаконічно про трудові гарантії та права, заходи у професійній адаптації учасників антитерористичної операції йшлось під час семінару для  демобілізованих учасників антитерористичної операції у Кривоозерському центрі зайнятості.

В заході взяли участь голови районної та сільських рад, представники районного військового комісаріату, Кривоозерського районного центру зайнятості,  управління Держпраці у Миколаївській області, демобілізовані учасники антитерористичної операції, які наразі знаходяться у пошуку нового місця  роботи.

Під час семінару учасників ознайомили з місцевим ринком праці, вакансіями у районі та області. Їм також, було запропоновано скористатись кваліфікованою  допомогою у  відновленні та вдосконаленні професійних навичок і умінь шляхом професійного навчання, надання інформаційних, консультаційних та профорієнтаційних послуг.

Для того, щоб присутні майбутні  працівники могли легко налагодити свої трудові стосунки з роботодавцем інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Сергій Бучко розповів присутнім про  документи, які їм необхідно надати при працевлаштуванні, визначив різницю  виконання роботи за договором підряду та трудовим договорами, окреслив перелік документів з якими працівника повинно бути ознайомлено під час прийняття на роботу, повідомив про пільги та компенсації передбачені законодавствам за виконання роботи у шкідливих та важких умовах праці  тощо.

Управління Держпраці у Миколаївській області наголошує, що знання своїх прав є першою передумовою їх використання. Підвищення правової обізнаності громадян – це шлях до того, щоб мати змогу розпізнати можливі порушення та попередити їх.