Заходи управління Держпраці у Миколаївській області направлені на здійснення підприємцями Миколаївщини своєї господарської діяльності у межах чинного законодавства

03 липня 2018

Результати інформаційно-роз’яснювальної кампанії управління Держпраці у Миколаївській області щодо додержання вимог законодавства про працю уже мають результати. Вже зараз підприємці значно більше приділяють уваги до  заходів, у яких приймають участь інспектори праці управління Держпраці у Миколаївській області та активніше обговорюють питання зі сфери трудового законодавства.

Так, у круглих столах в Інгульському, Центральному районних центрах зайнятості  з підприємцями, які тільки-но розпочали власну справу, взяло участь близько 30 осіб.

Під час цих заходів здебільше обговорювалися  питання регулювання трудових відносин згідно з вимогами чинного законодавства. Мова йшла про забезпечення належного ведення кадрового діловодства, оформлення трудових відносин, нарахування та виплату заробітної плати в обсягах та строки, встановлені законодавством,  надання працівникам пільг та гарантій гарантованих державою.

Інспектори праці управління Держпраці у Миколаївській області наводили присутнім підприємцям аргументи щодо протидії незадекларованій зайнятості. Звертали увагу присутніх на те, що ефективне ведення власної справи можливе за умов, коли повноваження і відповідальність сторін збалансовані та задокументовані, а механізм контролю з боку контролюючих органів був та залишається тим важелем, який забезпечує баланс реалізації інтересів сторін в трудових відносинах.

Учасники заходу, також мали можливість з’ясувати хвилюючі їх питання і з інших питань, звернувшись до представників  Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області, другого Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги.