Запобігання можливим порушенням трудового законодавства — про це говорили під час зустрічі з колективом КП “Чорноморськтеплоенерго”

09 березня 2023

Фахівець Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Людмила Славич зустрілась з адміністрацією  та працівниками КП “Чорноморськтеплоенерго” Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

Упродовж зустрічі обговорили питання щодо недопущення можливих порушень законодавства про працю, зокрема, стосовно переведення працівника, який набув статусу особи з інвалідністю, на іншу роботу, особливостей трудових відносин працівників підприємства у період дії воєнного стану, з урахуванням Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Додатково фахівець ПМУ Держпраці звернула увагу на права осіб з інвалідністю, на забезпеченні рівних прав та можливостей чоловіків та жінок у трудових відносин.

Інспектор надала вичерпні відповіді на всі питання, з якими зіткнулися у своїй роботі служби кадрового та бухгалтерського обліку комунального підприємства.

Адміністація підприємства повідомила, що у  тяжкий час для країни  КП «Чорноморськтеплоенерго» працює в штатному режимі та намагається додержуватися вимог трудового законодавства щодо своєчасної виплати заробітної плати, відпусток.

Додатково фахівець Південного міжрегіонального управління повідомила про можливість оперативно отримувати консультації Держпраці з найактуальніших питань в рамках дії сервісу «Інтерактивний інспектор», а саме: зазначено про можливість отримувати відповіді на свої питання у зручний спосіб, зокрема, електронною поштою, на месенджер (Viber, WhatsApp, Telegram) або телефоном.

Більше інформації за посиланнями

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia/

https://pratsia.in.ua/

Прес-служба
Південного міжрегіонального управління
Державної служби України з питань праці