Запобігання впливу небезпечних факторів під час експлуатації електрообладнання: на Одещині проведено інформаційне відвідування

06 червня 2024


Головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Юрій Миронюк провів технічні консультації на робочих місцях з працівниками комунального підприємства «ЖКС «ПОРТО-ФРАНКІВСЬКИЙ» щодо питань безпечного проведення робіт в діючих електроустановках та небезпечних факторів під час прибирання території центральної частини міста Одеси.


На заході посадовець зазначив, що під час прибирання території на працівників можуть впливати небезпечні і шкідливі виробничі фактори, а саме:
-рухомі транспортні засоби та механізми, що переміщуються;
-знижена чи підвищена температура повітря робочої зони;
– підвищена запиленість повітря робочої зони;
-підвищена рухливість повітря;
-підвищене значення напруги в електричній мережі;
-гострі кромки, задирки і шорсткість на поверхнях інвентарю та інструменту;
-фізичні перевантаження.

З метою запобігання травматизму під час прибирання територій необхідно дотримуватись основних вимог безпеки, таких як:
– прибирання пішохідних доріжок, тротуарів здійснювати, по можливості, пересуваючись назустріч пішоходам.- проводити прибирання території, перебуваючи обличчям до зустрічного транспорту.
– при появі транспорту на ділянці території, що прибирається, припинити роботу на час його проїзду або маневрування. Стежити за переміщенням транспорту, перебуваючи в безпечному місці та інше.