Завдяки перемовинам з Управлінням Держпраці на ТДВ «Первомайськавтотранс» будуть вжиті заходи, спрямовані на зменшення рівня виробничих ризиків

25 серпня 2021

Фахівці Управління Держпраці у Миколаївській області  під час зустрічі з представниками ТДВ «Первомайськавтотранс» висловили настороги щодо негативної дії виробничих ризиків під час експлуатації вантажних транспортних засобів. Зустріч відбулась в рамках планових заходів та мала превентивний характер.

Сторони загострили увагу на обговоренні  небезпечних та шкідливих виробничих факторів, притаманних трудовій діяльності водіїв вантажівок, а також на заходах, направлених на попередження їх дії.

Зокрема відзначено, що  порушення учасниками дорожнього руху встановлених  правил є одною з основних причин нещасних випадків. Чимале значення в  безпеці залежить від справності транспортного засобу,  знань та вмінь водіїв правильно реагувати у разі виникнення аварійної ситуації чи поломки транспортного засобу на трасі.

Учасники визначили, що заходи у сфері охорони праці, зокрема обговорення причин та обставин, що призвели до нещасних випадків працівників  підприємств транспортної галузі, у тому числі конкурентів, є першим кроком у бік зменшення виробничого травматизму. Наступним кроком у цьому напрямі є вжиття власних ефективних   попереджувальних заходів.