Зустріч посадових осіб Управління з військовослужбовцями, які вступили до Збройних Сил України за контрактом

26 червня 2019

Про умови трудових відносин за контрактом говорила головний державний інспектор управління Держпраці у Миколаївській області Ірина Панкова з військовослужбовцями, які вступили до Збройних Сил України за контрактом.

Під час зустрічі посадовець пояснила, що метою укладання контракту є максимальне використання індивідуальних здібностей працівника, надання додаткових стимулів для максимальної віддачі, підвищення взаємної відповідальності його сторін. Так, для  підвищення трудової та виконавської дисципліни сторони контракту мають можливість установлювати додаткові заходи щодо взаємної відповідальності з одночасним наданням пільг і переваг, які мають бути зафіксовані в контракті, що не повинно  погіршувати становище працівника у порівнянні з чинним законодавством України.

Учасники зустрічі обговорили  складові від яких залежить рівень заробітної плати військовослужбовців-контрактників, порядок ведення обліку робочого часу, додержання прав на щорічну оплачувану відпустку, матеріальну допомогу у разі тимчасової втрати працездатності. Посадовець пояснила порядок обчислення середньої заробітної плати та визначила строки  виплати коштів працівникам.

Окремо учасники заходу зупинилися на гарантіях для працівників на час виконання державних або громадських обов’язків, передбачених ст. 119 КЗпП України.

Зазначимо зустріч відбувалась на базі Миколаївського міського центру зайнятості (відділ Корабельного району) за сприянням начальників військових частин А 1556, А 2062.