Зустріч соціальних партнерів: круглий стіл щодо забезпечення підтримки та надання допомоги безробітним у пошуках гідної роботи

14 лютого 2018

Посадові особи  управління Держпраці у Миколаївській області взяли участь засіданні Круглого столу  соціальних партнерів, який відбувся у  Центральному районному центрі зайнятості м. Миколаєва. Зазначений захід був направлений на координацію спільних зусиль у сфері надання соціальних послуг соціально вразливим категоріям населення, а також визначення напрямів покращення співпраці під гаслом «Кейс – Менеджмент» – новітній підхід у роботі служби зайнятості у сфері зайнятості населення».

Відкриваючи захід, директор Центрального районного центру зайнятості Ігор Рощін розповів, що починаючи з січня 2018 року службою зайнятості запроваджено процедуру соціального супроводу за підходом кейс – менеджмент в рамках проекту Програми розвитку ООН «Підтримка реформ соціального сектору в Україні». Основними завдання кейс – менеджменту є забезпечення підтримки та надання допомоги безробітним, які відносяться до вразливих на ринку праці груп населення, в процесі їх працевлаштування для підвищення конкурентоздатності шляхом: розвитку необхідних навичок пошуку роботи, підготовки резюме, проходження співбесіди, закріплення на робочому місці, координації зазначених послуг.

Під час заходу зазначалось, що управління Держпраці у Миколаївській області займає не останнє місце при такому загальному супроводі, оскільки фахівці управління беруть постійну участь в роботі центрів зайнятості з громадянами,  які шукають роботу. На семінарах розкривається інформація  з питань, що стосуються трудових взаємовідносин, зокрема порядку оформлення трудових відносин, трудових прав та гарантій. Такі зустрічі, посадових осіб  управління Держпраці у Миколаївській області  з безробітними, розширює коло їх знань та надає надалі можливість забезпечити захист своїх трудових прав, у тому числі за допомогою управління Держпраці у Миколаївській області.