Зустріч з представниками роботодавців м. Миколаєва з нагоди легалізації зайнятості та оплати праці

23 травня 2019

В рамках  заходів  управління Держпраці у Миколаївській області  щодо протидії нелегальної зайнятості населення у м. Миколаєві на базі ТОВ «Консалтинг люкс» інспектором праці Оленою Пшеничною було проведено семінар з питань додержання законодавства про працю з представниками роботодавців. Головними питаннями на зустрічі стали належне оформлення трудових відносин з працівниками, умови оплати праці працівників згідно вимог чинного законодавства  У заході взяли участь 6 представників роботодавців, які використовують працю не одного десятка працівників.

Набуті знання та інформацію зазначені роботодавці зможуть запровадити на практиці та вжити заходів до безперечного дотримання трудових прав та гарантій своїх працівників.

В ході зустрічі інспектор праці відповіла на запитання присутніх і окремо на їх прохання окреслила види відповідальності за порушення законодавства про працю.

Особливу увагу було приділено випадкам застосування фінансової відповідальності та розміру штрафних санкцій, оскільки роботодавці особливо цікавились – недотримання яких саме вимог законодавства про працю тягне яку відповідальність та в якому розмірі.

Після обговорення всіх питань, які виносились на обговорення, учасники семінару дійшли висновку про необхідність дотримання вимог трудового законодавства, в т.ч. і тих які найперший погляд є незначними та другорядними в діяльності підприємств, але все ж забезпечують інтереси працівників та їх обізнаність про свою діяльність.

Девізом семінару став вислів, в захисті трудових прав працівників – другорядних питань не має.