Зустріч з роботодавцями Корабельного району у форматі «круглого столу»: бути ближчими один до одного

03 квітня 2018

29 березня 2018 року в Корабельному районному центрі зайнятості відбулось засідання круглого столу з роботодавцями на тему: «Шляхи співпраці щодо надання соціальних послуг. Легалізація зайнятості та дотримання роботодавцями вимог законодавства про працю».

Доповідачами на захід були запрошені представники державних органів, зокрема, головного управління ПФУ у Миколаївській області, управління Держпраці у Миколаївській області.

Відкрила засідання начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості Тетяна Нечахіна, яка проінформувала присутніх про стан ринку праці району, основні напрями діяльності служби зайнятості, про порядок подання інформації щодо наявних вакансій, можливість отримання компенсаційних виплат за працевлаштування певних категорій безробітних. У своєму виступі вона відмітила, що успішне розв’язання питань соціального захисту населення, стабільність на ринку праці, впевненість громадян у своєму майбутньому у значній мірі залежать від злагодженої роботи служби зайнятості та всіх її соціальних партнерів.

Інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області  Ірина Панкова, звертаючись до присутніх,  акцентувала увагу на необхідності захисту прав працівників, своєчасності та повноти виплати заробітної плати, дотримання мінімальних державних гарантій працівників, належного оформлення трудових відносин та недопущення нелегального працевлаштування і виплат «у конвертах». Окрему увагу інспектор праці приділила видам відповідальності за порушення законодавства про працю та сумам штрафів у випадку виявлення порушень трудового законодавства.

Спілкуючись, учасники круглого столу обговорили питання направлені на боротьбу з тіньовою зайнятістю. Адже створення створення рівних умов для ведення бізнесу є запорукою розвитку району та благополуччя його мешканців.

Наприкінці заходу учасники круглого столу домовились щодо спільних дій з активізації ролі роботодавців у збереженні та створенні нових робочих місць, ліквідації «тіньової» зайнятості шляхом об’єднання зусиль всіх сторін соціального партнерства, спрямованих на розвиток району.