На Миколаївщині проведено інформаційно – роз’яснювальну роботу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці.

01 квітня 2024

Фахівець Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Тетяна Гембаровська провела інформаційно – роз’яснювальну роботу для працівників Управління каналів річки Інгулець щодо основних вимог дотримання законодавства при організації атестації робочих місць за умовами праці.

Працівникам УКРІ роз’яснено, що Постановою Кабінету Міністрів України від 30.06.2023 № 660 «Про внесення зміни до пункту 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці» подовжується термін дії чергової атестації, закінчення якої припадає на період дії воєнного стану в Україні, а саме «Атестація, строк проведення якої настав у період воєнного стану, за рішенням роботодавця, погодженим із профспілкою, проводиться протягом шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні. Результати атестації, проведеної до введення воєнного стану в Україні, продовжують діяти та використовуються у період воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення чи скасування.

Також, під час інформаційного заходу наголошено про необхідність впровадження та розроблення політики психосоціальної підтримки в управлінні.