На Одещині продовжується консультаційна підтримка на підприємсвах, які працюють в умовах воєнного стану

28 березня 2024

Головним державним інспектором відділу з питань праці управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Ольгою Продановою проведено інформаційний захід на Комунальному підприємстві «Водоканал».

Під час зустрічі обговорювались найбільш важливі питання, які виникають при організації трудових відносин в умовах воєнного стану, зокрема стосовно оплати праці, укладення та припинення трудового договору, надання відпусток, проходження альтернативної служби, гарантій для мобілізованих працівників.

Роз’яснено порядок залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану та зосереджено увагу присутніх на те, що на осіб, які залучаються до виконання таких робіт, поширюються вимоги законодавства у сфері з питань праці та загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Одночасно фахівець поінформувала, що у разі необхідності кожен роботодавець чи працівник може звернутись у зручний спосіб до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та отримати необхідну інформаційну підтримку у сфері організації трудових відносин.
Це може бути особисте звернення, в тому числі телефоном, електронне звернення або заявка, залишена у спеціальній формі на інформаційному порталі http://pratsia.in.ua.