На Одещині продовжується консультаційна підтримка роботодавців у застосуванні законодавства про працю в умовах воєнного стану

04 квітня 2024

Головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Ольгою Продановою проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу у закладі реабілітаційної підтримки.

Під час заходу обговорювались питання організації та оплати праці відповідно до спеціалізації комунального підприємства, а також про зміні, які відбулися у трудовому законодавстві під час воєнного стану.

Роз’яснено порядок проведення розрахунку відпускних з урахуванням останніх змін відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати для оплати часу відпусток.

Також, поінформовано про особливості оплати праці за різними режимами роботи та впровадження змін істотних умов праці, порядок припинення трудового договору з ініціативи роботодавця або працівника, встановлення та обліку робочого часу і часу відпочинку, тощо.

Наприкінці заходу зосереджено увагу присутніх на недопущення проявів мобінгу (цькування) у колективі та наголошено, що винні особи за системне цькування чи приниження на роботі нестимуть адміністративну відповідальність.