На Одещині проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо Всесвітнього дня охорони праці

26 квітня 2024

Про тематику і напрямки Всесвітнього Дня охорони праці, який відзначається щороку 28 квітня, поінформували колектив ТОВ «Оператор ГТС України» фахівці Південного міжрегіонального управління Держпраці.


Представники Держпраці зазначили, що неприпустимо допускати нещасні випадки на виробництві. Необхідно систематично підвищувати увагу працівників і керівництва підприємства до питань безпеки й гігієни праці, постійно вдосконалювати систему управління охороною праці та впроваджувати найефективніші практики, щоб забезпечити безпеку на виробництві. Безпека праці – право та обов’язок кожного працівника.


Посадовці пояснили працівникам підприємства, що зміна погодних умов значно впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я працівників. Приклади професійних ризиків, які посилюються зі зміною клімату, включають тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, збільшення трансмісивних захворювань і підвищений вплив хімічних речовин.


Під час консультації обговорили питання психосоціальної підтримки працівників на робочому місці. Інспектори підкреслили, що психологічно здорові працівники – ознака здорового робочого середовища. Якщо працівники відчувають, що їх цінують і підтримують, це впливає на підвищення рівня їхньої психологічної стійкості та продуктивності в умовах такої надзвичайної кризи, як війна. Це може врятувати життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність праці.