Працюємо над створенням безпечного робочого середовища

26 квітня 2024


До Дня охорони праці фахівці Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з уповноваженими особами Міністерсва розвитку громад, території та інфраструктури України, Головного управління пенсійного фонду України в Одеській області, Профспілки працівників морського транспорту України, провели спільну нараду з представниками адміністрації морських портів України. На заході обговорювались питання охорони праці, забезпечення безпечного виконання робіт на підприємствах, установах і організаціях.

Під час зустрічі очільник міжрегіонального управління Роман Возняк розповів про основні напрямки роботи Держпраці у сфері формування надійних робочих взаємовідносин між найманим працівником та роботодавцем.

Фахівці сфери безпеки праці зупинились на недопущенні нещасних випадків під час виконання робіт та мінімізації даного явища у момент дії воєнного стану на території країни.

У ході заходу зазначено, що здоровий мікроклімат у колективі сприяє формуванню правильного робочого середовища. Психосоціальна підтримка на роботі є одним з основних напрямів, покладених на створення відповідних, належних умов праці.