На Одещині проведено технічну консультацію в закладі громадського харчування

18 квітня 2024

Під час заходу головний державний інспектор Валентин Медюк проконсультував присутніх щодо основних вимог «Закону України про охорону праці», а саме: про основні права працівників на охорону праці під час роботи.


Також інспектор нагадав, що працівники мають право відмовитися від дорученої роботи, якщо створилася виробнича ситуація, небезпечна для його життя чи здоров’я або для людей, які його оточують. Він зобов’язаний негайно повідомити про це безпосереднього керівника або роботодавця. Також працівник має право розірвати трудовий договір за власним бажанням, якщо роботодавець не виконує законодавства про охорону праці, не додержується умов колективного договору з цих питань.


Фахівець акцентував увагу присутніх на дотриманні вимог безпеки та створення безпечних умов праці на робочих місцях згідно з вимогами інструкцій з охорони праці, що збереже їм життя та здоров’я в процесі трудової діяльності.


Окремо представник Держпраці повідомив про щорічне відзначення Всесвітнього Дня охорони праці. На підприємствах розробляють та проводять заходи з нагоди Дня охорони праці, підтримуючи ініціативу Міжнародної організації праці.


Інспектор закликав колектив підприємства взяти активну участь у підготовці до Дня охорони праці.