Працівникам будівельного підприємства на Одещині розповіли про напрямки Всесвітнього Дня охорони праці

22 квітня 2024

Фахівці Південного міжрегіонального управління Держпраці продовжують інформаційні відвідування щодо Всесвітнього Дня охорони праці, який відзначається щороку 28 квітня.


Головний державний інспектор Олександр Баландюк провів технічну консультацію з колективом ТОВ «РД- СТРОЙ СУ-2». Представник Держпраці пояснив працівникам підприємства, що зміна погодних умов значно впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я працівників.


Приклади професійних ризиків, які посилюються зі зміною клімату, включають тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, збільшення трансмісивних захворювань і підвищений вплив хімічних речовин.


Посадовець зазначив, що допускати нещасні випадки на виробництві неприпустимо. Для цього необхідно систематично вдосконалювати систему управління охороною праці та впроваджувати найефективніші практики, щоб забезпечити безпеку на виробництві, підвищувати увагу працівників і керівництва підприємства до питань безпеки й гігієни праці.


Під час консультації обговорили питання психосоціальної підтримки працівників на робочому місці. Інспектор підкреслив, що психологічно здорові працівники – ознака здорового робочого середовища. Людям необхідно відчувати, що їх цінують і підтримують, а це впливає на підвищення рівня їхньої психологічної стійкості та продуктивності в умовах такої надзвичайної кризи, як війна. Це може врятувати життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність праці.