На Одещині проведено семінар щодо належного оформлення трудових відносин для різних верств населення

22 квітня 2024

Головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олена Мялова спільно з фахівцями Кілійського відділу Ізмаїльської філії Одеського обласного центру занятості провели захід на підтримку безробітних осіб передпенсійного віку та осіб з інвалідністю.


Під час семінару учасникам розповіли про різноманітні програми та можливості, які надаються для зайнятості людей передпенсійного віку та осіб з інвалідністю. а також процедури оформлення документів для отримання соціальних пільг.


Інспектор праці роз’яснила права, які надаються цій категорії громадян у сфері праці, зокрема звернуто увагу на додаткові гарантії у працевлаштуванні відповідно до Закону України «Про зайнятість населення».


Одночасно, наголошено що тільки задекларовані трудові відносини гарантують регулярну виплату зарплатної плати, нормований робочий час, офіційно оплачувану відпустку, виплати у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю та у разі настання нещасного випадку під час виробничого процесу, захист від необгрунтованих штрафів та незаконного звільнення.


Наприкінці зустрічі фахівець Південного міжрегіонального управління надала відповіді на всі запитання, що зацікавили присутніх.