Правові гарантії неповнолітніх у сфері праці: на Одещині проведено семінар

23 квітня 2024

Головний державний інспектор Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олена Мялова зосередила увагу присутніх на перевагах належно оформлених трудових відносин та соціальних гарантіях, які втрачає молодий працівник у разі виконання ним роботи за усною домовленістю з роботодавцем.

Під час заходу фахівець розповіла майбутнім працівникам основні аспекти правового регулювання праці неповнолітніх, зокрема щодо укладення трудових договорів, тривалості робочого часу, в залежності від віку працівників, розмірів заробітної плати та порядку надання відпусток, вказала на заборонені види робіт та умови праці.

Також, інспекторка праці привернула увагу учнів до розпізнавання ознак можливих ситуацій торгівлі людьми та надала поради щодо способів захисту від цієї небезпечної ситуації, підкресливши важливість повідомлення відповідним службам та органам, зокрема, Держпраці, підрозділам Національної поліції України, тощо, про будь-які підозрілі випадки.


Учні активно брали участь у дискусіях та задавали питання відносно обговорюваних тем. Під час бесіди інспектор праці управління інспекційної компанії в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці відповіла на всі запитання та надала учасникам додаткові матеріали для ознайомлення та врахуванні у майбутньому.


Наприкінці заходу повідомлено що з будь-яких питань чи сумнівів, які виникають у учнів щодо їхніх прав та обов’язків у сфері праці, вони можуть звернутися до Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці шляхом особистого звернення, зокрема і телефоном, або в електронному форматі, а також за допомогою інформаційного порталу http://pratsia.in.ua.