Вплив воєнного стану на трудову діяльність: інформаційна кампанія “Виходь на світло!” в Херсонській області

12 вересня 2023

Воєнний стан в нашій країні кардинально вплинув на всі сфери життя українців, включно з трудовою діяльністю і, на жаль, незадекларована праця залишається поширеним явищем і під час війни.

В рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» фахівцями Управління інспекційної діяльності у Херсонській області Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці продовжується проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо незадекларованої праці.

Так, головним державним інспектором Тетяною Литвинчук здійснено інформаційні відвідування трьох суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі та харчування в м. Херсоні.

Під час зустрічей проінформовано про ризики і наслідки незадекларованої праці, а також надано роз’яснення щодо переваг офіційного працевлаштування, яке гарантує гідні умови праці, захист трудових та соціальних гарантій передбачених чинним законодавством про працю.

Наголошено, що задекларована праця сприяє сплаті податків, а відповідно і наповнює бюджет країни коштами, які насамперед необхідні для забезпечення Збройних Сил України та підтримки громадян, які постраждали від збройної агресії.

Пам’ятаємо, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави!