З нагоди Всесвітнього дня охорони праці на Одещині проведено технічну консультацію

23 квітня 2024

Фахівцями Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено зустріч з представниками АТ «ОДЕСЬКИЙ ПРИПОРТОВИЙ ЗАВОД».


Під час заходу посадові особи розповіли слухачам, що щорічно, 28 квітня, відзначається Всесвітній день охорони праці. Міжнародна організація праці присвячує його актуальній темі. У 2024 році основним посилом є вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці.

Фахівці зазначили, що зміна погодних умов значно впливає на умови праці, збільшуючи професійні ризики для працівників. Тепловий стрес, забруднення повітря, УФ-випромінювання та інші екстремальні погодні явища стають частішими, підвищуючи ризик професійних захворювань та аварій.

Цей день звертає додаткову увагу на те, що забезпечення безпечної та здорової праці в умовах зміни клімату –важливе завдання, яке потребує спільних зусиль.


Також розглянуті питання щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 337 «Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.


З присутніми обговорено стан охорони праці на підприємстві. Наголошено на обов’язковому дотриманні вимог безпеки під час експлуатації обладнання та проведення робіт підвищеної небезпеки.