З працівниками ТОВ «ЗУЗІФУС» на Одещині провели технічну консультацію щодо безпечного процесу виготовлення виробів з пластмас

26 вересня 2023

Фахівці Південного міжрегіонального управління Держпраці наголошують: задля зменшення кількості нещасних випадків та аварій на виробництві працівників підприємств необхідно навчати безпечним методам роботи та регулярно перевіряти їх знання.

ТОВ «ЗУЗІФУС» займається виробництвом плит, листів, труб і профілів із пластмас для утеплення фасадів будинків. У своїй діяльності робітники використовують обладнання підвищеної небезпеки. Тому нещодавно головний державний інспектор Юрій Проскуровський провів з працівниками підприємства технічну консультацію на робочому місці щодо безпечного ведення робіт під час виготовлення виробів з пластмас.

Під час консультації робітникам роз’яснили вимоги Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском (НПАОП 0.00-1.81-18), особливості виробничої дисципліни в період дії воєнного стану.

Представник ПМУ Держпраці проконсультував робітників та роботодавця щодо алгоритму дій під час виникнення нещасного випадку на території підприємства, який регламентовано у «Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві», затвердженого постановою КМУ від 17.04.2019 р. № 337.

Керуючись вимогами Закону України «Про охорону праці» та Типового положення про службу охорони праці, посадовець пояснив функції і завдання працівників служби охорони праці і керівництва підприємства.

Зокрема, керівник підприємства не може бути призначений особою, відповідальною за виконання обов’язків інженера з охорони праці та проведення вступних інструктажів.

Наприкінці консультації фахівець Південного міжрегіонального управління Держпраці відповів на запитання, що виникли при взаємному спілкуванні. Під час семінарів, нарад і зустрічей фахівці Південного міжрегіонального управління Держпраці консультують підприємців регіону щодо вимог охорони праці до безпечного ведення робіт з технічного обслуговування і ремонту обладнання підвищеної небезпеки з метою зменшення випадків виробничого травматизму.